Cinema antimilitarista: “Los colores de la montaña”

11 novembre 2013
19:00

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau posa en marxa, una temporada més, el cicle de cinema antimilitarista, a l’Ateneu Llibertari Alomà (C/ Misser Sitges, 9). El dilluns 11 de novembre, a les 19h, us convidem a la projecció i posterior col·loqui de la pel·lícula Los colores de la montaña, un retrat actual de la vida quotidiana en una zona muntanyosa al camp colombià. Aquest llargmetratge de ficció està explicat des de l’òptica dels infants, protagonistes d’aquesta història.

La mirada poètica i innocent dels menors crea un viu contrast, no exempt d’ironia, sobre els actes irracionals i de vegades cruels de les persones adultes. La història de la pel·lícula se centra en l’amistat entre Manuel i Julián, el seu millor amic i company d’escola. Un dia, mentre juguen un partir de futbol, perden la pilota que va a parar a un camp minat. Al costat de Poca Llum, tractaran per tots els mitjans de rescatar aquest preuat objecte, imprescindible per als seus somnis i vides quotidianes. D’aquesta manera, la dura realitat s’anirà imposant a poc a poc als seus jocs.

Una excel·lent pel·lícula que parla de la realitat de milions de persones a Colòmbia, que pateixen un conflicte intern des de 1948, donant com a resultat ser el segon país al món amb la major taxa de desplaçaments forçats.

Guió i direcció: Carlos César Pérez
País: Colòmbia – Panamà
Durada: 88 m.
Any: 2010