Xerrada a Torredembarra: “Adaptació al canvi climàtic i la tècnica del fracking”

8 novembre 2013
18:30

Divendres 8 de novembre de dos quarts de set fins a dos de nou hi haurà una xerrada sobre l’estratègia catalana d’ adaptació al canvi climàtic a càrrec de Salvador Samitier director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i un altra xerrada al mateix acte sobre la controvertida  tècnica del fracking a càrrec de Pablo Cotarelo responsable de canvi climàtic d’Ecologistes en Acció. L’acte està organitzat per Ecologistes en Acció i el centre d’Estudis Sinibald de Mas.

Són dos temes de molta actualitat que es tractaran a la Biblioteca Mestra Maria Antonia de Torredembarra a l’Av. Pompeu Fabra 5 d’aquesta població.

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ha redactat recentment un document titulat “l’estratègia catalana d’adaptació al Canvi Climàtic” així mateix a elaborat un vídeo sobre el mateix tema, Ecologistes en Acció va presentar  mesos enrere un document en que puntualitzava i feia una sèrie d’aportacions  al document, aquest document es va donar a conèixer a Salvador Samitier durant una reunió mantinguda a Barcelona amb responsables d’Ecologistes en Acció i l’autor del document que feia les aportacions, David Mallol.   Fruit d’aquesta col·laboració és la xerrada que tindrà lloc el divendres per part del mateix Director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Pablo Cotarelo és enginyer de mines   i coautor del llibre “agrietando el futuro” que tracta sobre la tècnica del Fracking o fractura hidràulica, un mètode per extraure gas i petroli del subsòl  que està generant molta controvèrsia entre els diferents grups ecologistes degut a l’ impacte mediambiental que té el seu ús . Pablo Cotarelo és a mes el representant d’Ecologistes en Acció a les diferents cimeres internacionals que sobre Canvi Climàtic s’han produït  en els últims anys .