Reivindiquen l’ocupació d’un immoble de propietat bancària a la Pobla de Montornès

El col·lectiu Reacciona, l’Assemblea pels Drets Socials de Torredembarra i del Baix Gaià, vol fer pública l’ocupació d’un immoble abandonat situat a la Pobla de Montornès per tal d’acollir a una parella que des de fa mesos no tenen feina ni cap tipus de prestació d’atur. Aquesta parella torrenca malvivia en un aparcament de la mida de dos cotxes, on va ser desallotjada fa tres setmanes.

Així, doncs, han optat per la desobediència, entenent que és l’únic mitjà per tal de garantir el dret  l’habitatge. Des de fa ja bastants anys afirmen que “l’actual sistema polític i econòmic aboca a l’empobriment i a la pèrdua de drets col·lectius a la immensa majoria de la població, mentre que la immensa minoria, la que legisla i dinamitza les nostres vides, s’enriqueix dia rere dia”.

Creuen que en un marc capitalista “és molt difícil garantir el dret a l’habitatge, de la mateixa manera que ho és garantir uns serveis públics de qualitat i al servei de totes les persones. Per tant, entenem que cal canviar de règim, és a dir, arribar a entendre que tot allò que ha anat passant, no es pot tornar a repetir.  I això només ho farem mitjançant la mobilització popular i desobeint les lleis injustes. No ens fa cap tipus de pena expropiar cases als bancs, al contrari; ens omple de ràbia al veure que la policia desnona a families de la seva única llar i enviar-les a sota un pont, per tal de mantenir l’actual status quo imperant de les entitats financeres i protegits per la classe política dominant”. En aquest sentit, exigeixen:

  • d’una vegada per totes un posicionament clar de totes les forces polítiques que s’anomenen d’esquerres, a quin costat esteu? Al de la família i el col.lectiu Reacciona, o al costat dels banquers? No s’hi val estar al mig; això és una guerra de classes i les ambigüitats, al nostre entendre, són igual de despreciables que el propi sistema econòmic.
  • reconèixer al col.lectiu Reacciona, com a un interlocutor (persones precaritzades/persones precaritzadores) per tal de solucionar els conflictes relacionats en el desmantellament dels serveis socials a Torredembarra i al Baix Gaià.
  • que l’administració pública posi entre l’espasa i la paret als banquers i al conjunt de les entitats financeres, ja ni ha prou de fer del dret a l’habitatge una mercaderia.
  • que l’administració pública desobeeixi les competències i estructures municipals, per que aquestes s’han mostrat incapaces de solucionar d’arrel els problemes vinculats amb l’habitatge.
  • que la regidoria de benestar social, i assistentes socials es dissolguin per que no serveixen per a res, i que es creï una taula formada per el nostre col.lectiu, persones afectades, administració pública i si s’escau, entitats financeres.
  • la no utilització de les vies repressives contra la parella que ha ocupat l’immoble, i que l’administració pública de Torredembarra, faci de mediador amb l’administració pública de la Pobla de Montornès.
  • la posada en pràctica d’un estoc de lloguers socials al servei de les persones més necessitades, no podem permetre un dia més que hi hagi gent sense casa i cases sense gent.
  • la publicació de totes els habitatges embargats a Torredembarra i al conjunt del Baix Gaià.