La CUP proposa que l’Ajuntament de Valls retransmeti els plens per apropar la gestió de la ciutat a la gent

El grup municipal de la CUP de Valls presentarà una moció al Ple de divendres que demana retransmetre’n les sessions per internet. D’aquesta manera es donaria resposta parcialment al fet que des del tancament d’Ona Valls que ja no es pot seguir el Ple municipal en directe i íntegrament per cap mitjà públic.

Segons la CUP, la facilitat tecnològica i la gairebé nul·la inversió que requereix aquest sistema ha estat aprofitat ja per altres ajuntament per a retransmetre el Ple municipal i altres sessions i actes d’interès per a la ciutadania. L’Ajuntament de Valls compta amb un equip de comunicació que podria assumir aquest servei i a més té contractats altres serveis de comunicació a empreses externes.

L’Ajuntament de Valls acaba de posar en marxa un web des del què pretén augmentar la transparència de la institució, publicant informació que fins ara no es podia consultar o bé fent més fàcil la seva recerca. Tot i que aquest web encara està en una fase inicial i li queda molt de recorregut per a convertir-se en el què el govern municipal ha anunciat, la CUP proposa avançar en aquest camí afegint-hi les retransmissions del Ple i altres sessions o actes d’interès, amb l’objectiu d’apropar la gestió de la ciutat a la gent.

L’única manera de seguir el Ple de Valls en directe és a través de la retransmissió per internet que en fa la CUP al seu compte del programa gratuït bambuser. Els vídeos dels Plens es poden veure també en diferit i ja compten gairebé amb dos mil visualitzacions. La CUP creu que aquesta tasca li correspon fer-la a l’Ajuntament, com a servei a la ciutadania i perquè tingui el caràcter institucional que es mereix, però també per augmentar-ne la difusió i la qualitat del servei.

Els acords de la moció són:

1.- Que l’ajuntament implementi la retransmissió en directe, a través del web municipal, de les sessions plenàries i d’altres sessions i actes que es considerin d’interès general per a la població.

2.- Que l’Ajuntament asseguri la publicació dels vídeos i/o àudios de les sessions a la web municipal o mitjançant els mecanismes que es considerin oportuns.

3. Que l’Ajuntament publiciti a través d’internet i els mitjans que tingui a l’abast la celebració dels plens municipals i la seva retransmissió, juntament amb les ordres del dia corresponents

Moció en contra de la planta d’emmagatzematge de gas Castor

La CUP i ERC han presentat pel ple municipal de divendres una moció de rebuig a la planta d’emmagatzematge de gas Castor, responsable dels episodis de terratrèmols a la costa catalana. La moció assumeix les reivindicacions de la Plataforma en defensa de les terres del Sèniai demana el tancament i desmantellament de la planta Castor com també que se’n depurin les responsabilitats per aclarir quins són els responsables i qui ha d’assumir el cost del seu desmantellament.

La moció també demana que en cas que hi hagi un episodi sísmic com el desencadenat pel projecte Castor es realitzi la paralització immediata de l’activitat de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó.