La CUP de Reus insta al govern municipal a definir el model d’Hospital del futur

En una roda de premsa realitzada aquest matí a l’Ajuntament de Reus, el regidor dela CUPDavidVidal, ha instat al govern municipal a “definir quin model d’Hospital volem pel futur: si un de públic i de qualitat, o un al servei de les mútues seguint el model INNOVA liderat per Prat”.

Vidal ha explicat que després de dos anys que el secretari de l’Ajuntament fes un informe, on s’exposava que el regidor tenia dret a rebre informació sobre INNOVA, “hem rebut el primer informe, i a sobre, és incomplert”. El regidor de l’esquerra independentista, ha projectat totes les sol·licituds realitzades durant dos anys per poder accedir a informació de l’Hospital. Més d’una vintena de sol·licituds realitzades al registre de l’Ajuntament, d’INNOVA, als consells d’administració i a les juntes de portaveus. Per últim, ha denunciat que “dos anys després encara hi ha més de cinquanta sol·licituds d’informació per rebre, el que demostra la manca de transparència del govern”.

L’informe rebut, dos anys després, amb la marca d’aigua de “confidencial” mostra els sous (amb manca d’informació sobre aquests) dels càrrecs directius i gestors de l’Hospital Sant Joan. Més de 1.621.721,64 euros entre 25 persones. Vidal ha denunciat que va ser “el govern tripartit d’esquerres el qui va fixar aquests sous estratosfèrics i sous blindats sense control administratiu, i ara a sobre, surten a denunciar les productivitats”.

Vidal ha denunciat que amb només aquest informe no es pot realitzar un anàlisi en profunditat de la política retributiva de l’Hospital, però sí que ha denunciat diferents pràctiques, com ara que diferents càrrecs cobren sous de diferents empreses. També ha denunciat el greu desequilibri salarial existent a l’Hospital, “mentre els treballadors s’han de rebaixar el sou i els seus drets any rere any, hi ha un seguit de contractes blindats que no es toquen proporcionalment”.

Per altra banda, Vidal també ha denunciat l’entrada progressiva de l’activitat privada de mútues al centre hospitalari públic. El regidor ha posat com a exemple que una persona que s’havia d’operar de varius, ha d’esperar-se fins als 2015, mentre que si va per mútua l’operen al cap d’un mes. Perla CUP“aquest no és el model segregacionista i classista que volem per la sanitat”.

Per últim, Vidal ha explicat que l’Hospital es troba en un moment incert, a causa dels processos judicials oberts, de la proposta de llei de reforma de l’administració local de l’Estat espanyol “que acabarà amb el model de hòlding i del Grup SAGESSA”, i de la política del Conseller Boi Ruiz. Davant d’aquesta situació, Vidal ha recalcat “la necessitat que els i les professionals i la ciutadania s’uneixin en defensa d’un servei sanitari, universal i de qualitat, front l’atac de les retallades i les privatitzacions”.

Segons Vidal, “ens trobem davant d’un moment clau per la història de l’Hospital, en el qual el govern municipal haurà de dir si continua apostant pel model INNOVA i la privatització, o si bé aposta per un model universal i públic que des de la CUP estem defensant”. Pel regidor, “això passa per una definició clara del futur de l’Hospital: o bé apostem per augmentar la facturació a mútues i externalitzar serveis, o bé apostem pel camí ja emprès a d’altres empreses municipals, per tal d’acabar amb el disbarat de la gestió capitanejada pel senyor Prat i la senyora Ventura”.