La CUP de Tarragona, contra la tortura animal

Ara fa gairebé 4 anys, la CUP de Tarragona ja va presentar una proposta de moció a l’Ajuntament per tal que la ciutat es declarés lliure de circs amb animals salvatges. El 30 de novembre de 2009 aquesta moció va ser aprovada pel Ple. No obstant això, lamentablement aquesta prohibició no va fer-se efectiva. Organitzacions ecologistes com la Plataforma Iniciativa Animalista-PIA han denunciat durant tot aquest temps i fins a l’actualitat que la normativa no s’ha fet complir de forma estricta, ja que alguns circs l’han infringit obligant a “actuar” a camells, piranyes i cavalls al terme municipal, fent-ne l’Ajuntament cas omís.

Segons la CUP, “és una molt bona notícia aquesta proposició de llei per prohibir els espectacles de circ amb animals i la seva instal•lació al Principat”, però també afirmen que “és un petit pas, atès que a la resta dels Països Catalans queda encara molta consciència moral i política per a prendre en aquest àmbit a causa a la configuració dels ajuntaments on el PP compta amb moltes majories absolutes que dificulten que les mocions abolicionistes no puguin prosperar”. Sembla que l’aprovació de la llei està garantida, amb la qual cosa en breu s’incorporarà l’abolició de l’esclavatge dels animals en espectacles de circ, fet que suposarà la modificació de la Llei de Protecció dels Animals, 3 anys després de la prohibició de les tortures públiques de toros a les places al Principat.

Tot i amb això, la Candidatura creu que “queda encara molt de camí per a recórrer en la defensa i assumpció dels drets bàsics dels animals, i continua ben viva i present la greu contradicció que fa que encara es puguin celebrar els correbous a les Terres de l’Ebre”. Des de la CUP, asseguren, “seguirem treballant per a veure ben aviat la fi d’aquesta cruel i immoral tradició. L’aprovació d’aquesta llei suposarà un pas més en pro dels drets dels animals, la qual cosa celebrem, però no ens deixa de braços plegats. Seguirem lluitant i defensant els drets dels animals”.