Bonavista recupera el servei d’odontologia que donava prestació a 14.000 persones

El passat mes de juny, l’Institut Català de la Salut (ICS) va suprimir unilateralment el servei d’odontologia del CAP de Bonavista i traslladar-lo al CAP de La Granja.

Aprofitant la jubilació d’una auxiliar d’infermeria, es va decidir concentrar aquest servei i deixar sense l’esmentada consulta un CAP que dóna assistència a uns 14.000 usuaris, ja que també atén a la veïna localitat de La Canonja.

Excusant-se amb un increment de l’oferta d’horaris i professional, el que veritablement es va produir és una nova retallada a la població més fràgil que comportava una greu afectació de l’accessibilitat i la proximitat.

Després de diverses gestions i accions promogudes des de la Plataforma de Defensa dels Drets Públics, veïns de Bonavista i del sindicat CATAC-CTS davant de l’Alcaldia de Tarragona, i d’aquesta, davant del Delegat de Salut, s’ha aconseguit fer enrere aquesta retallada i es tornarà a obrir el Servei d’Odontologia a Bonavista. La Plataforma es felicita d’aquests èxit obtingut i paralitza les accions que s’estaven preparant per recuperar l’odontòleg.