Un organisme de la Generalitat fa informes sobre xarxes socials i portals de notícies

Aquest cap de setmana Anonymous ha fet públics un seguit d’informes del Cesicat, el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, un organisme de la Generalitat que depèn del Departament d’Empresa i Ocupació. En aquests documents, penjats íntegrament a la xarxa, s’hi detallen tot un seguit de piulades a Twitter, de notícies en webs digitals, de vídeos i d’imatges que tindrien a veure amb l’alteració de l’ordre públic. En general, es tracta de successos transcorreguts a Barcelona, lligats tant al moviment 15M i a les iniciatives que posteriorment es van generar des d’aquelles assemblees, com també d’altres concentracions independentistes o mobilitzacions en motiu de les vagues generals.

Entre aquests informes, sorprèn que el Cesicat hagi considerat que una campanya engegada pels moviments socials del Camp per debatre sobre el significat de la paraula “violència” sigui una “web explicativa en contra del sistema”. Aquesta campanya està allotjada al nostre web, a Pobleviu, cosa que indicaria que, de la mateixa manera que hi consten enllaços i comentaris del Setmanari Directa, de l’Accent o del Triangle, també Pobleviu estaria essent espiat pel que les xarxes ja han anomenat la “TIA catalana”.

Per a més informació sobre el cas, consulteu la notícia del Setmanari Directa.