Arriben a Tarragona les Primeres Jornades Feministes dels Països Catalans

16 novembre 2013
10:00
17 novembre 2013
10:00

Els col·lectius feministes anticapitalistes A Cavall de Forques, Acció Lila, Adona’t, Cau de Llunes, Gatamaula, Justa Revolta, La Ruda i l’Hora Bruixa són les convocants a les Primeres Jornades feministes dels Països Catalans, que se celebraran el proper dissabte 16 de novembre a Tarragona

Les Jornades feministes dels Països Catalans tenen per objectiu la trobada de diversos col·lectius i individualitats feministes d’aquest territori per tal de conèixer-se més enllà de l’àmbit local i crear un espai de trobada, debat i lluita.

En els darrers anys, han sorgit col·lectius feministes a molts pobles, viles i barris que mostren la voluntat d’organitzar-se en espais que s’oposin a l’heteropatriarcat capitalista. De moltes maneres i intensitats diferents, individual i col·lectivament dones, lesbianes i trans hi estan fent front: participant en una concentració o mobilització massiva, reenviant un mail, amb l’acció directa, repartint una octaveta, participant en una petonada davant d’una església, escridassant les antiavortistes, anant a reunions, enganxant cartells, transformant les relacions afectives i sexuals pròpies, replantejant-se rols i identitats, plantant cara a les humiliacions quotidianes quan les increpen pel carrer, fent debats, ocupant l’espai públic, fent perfomances, perdent la por.

Amb aquestes jornades volen presentar i debatre temes que preocupen i travessen, compartir eines i bastir aliances que les ajudin a fer de la solidaritat feminista una realitat. Organitzat en un dia de formació i debat, volen debatre en grups algunes qüestions que els semblen un bon començament: quin és el subjecte sobre el que volen construir el feminisme dels Països Catalans? Quines visions tenen sobre com encarar la lluita pel dret al propi cos? Com treballen per avançar cap a una vaga de cures? Com organitzen l’autodefensa feminista? De quina forma es relacionen amb altres moviments socials?

Podeu consultar i inscriure-us a les jornades, per tal de facilitar-ne l’organització, aquí.