Balanç positiu del primer any de vida del CP Cua Roja de Torredembarra

El passat 20 d’octubre del 2012 el Casal Popular de Torredembarra va obrir les portes a totes les veïnes de la Vila i del Baix Gaià en general, al carrer Camp Vell. El Casal Popular Cua Roja va néixer a partir de tres entitats de la Vila i del Baix Gaià, l’Assemblea de Joves Independentista de Torredembarra (AJIT, actualment ARRAN Torredembarra), el Col·lectiu Feminista Les Filles de les Fetilleres, i La Gaianada del Baix Gaià.

Aquests tres col·lectius ens vam unir i vam treballar conjuntament durant tres anys per poder aconseguir l’objectiu d’obtenir un espai a on poder reunir-nos, deixar material corresponent per cada una i també un espai a on poder realitzar activitats, xerrades, debats i tota mena d’actes.

Des de aleshores són moltes les activitats i propostes que han passat pel Cua Roja. Pel mateix Casal Popular ha parlat el diputat Quim Arrufat o Arcadi Oliveres, altres activitats, conjuntament amb altres entitats o col·lectius de la Vila, com ara pot ser la recollida de joguines realitzada conjuntament amb el Ball de Diables de Torredembarra, o la Paella Valenciana organitzada per, aleshores, Grup de Suport de la CUP a Torredembarra. També, el Casal Popular, col·labora amb l’assemblea pels drets socials de Torredembarra – Reacciona –, també amb la campanya Lluís Absolució, el Correllengua de Torredembarra i les Barrakes de la Festa Major de Santa Rosalia.

Els membres dels col·lectius que formem el C.P. Cua Roja, hem fet un balanç d’aquest primer any en positiu, han sigut moltes les iniciatives que ens han arribat, la participació dels veïns ha sigut molt gran en gairebé totes les activitats que s’han programat. Inclús la celebració del Primer aniversari del Casal Popular Cua Roja el passat 20 d’octubre del 2013, a on vam rebre més de 50 persones en un fideuejat que ens van organitzar veïns de Baix a Mar, i també vam comptar amb col·lectius que durant aquest any han col·laborat amb nosaltres, com ara REACCIONA, la CUP de Torredembarra, el Ball de Diables i la cooperativa SENALLA.

L’aniversari del Casal Popular no s’acaba aquí, sinó que finalitzarà la seva celebració el proper divendres 1 de novembre a la plaça de l’Escorxador, amb una mostra dels Balls Populars del seguici de la Festa Major, que ara farà un any ens
van homenatjar amb un versot, i el proper divendres 1 de novembre, ens faran una mostra del seu ball, aquests són el Ball d’en Serrallonga, el Ball de Gitanes i el Ball de Diables. Aquest mateix dia, també tindrem un sopar a partir de pinxos, i un concert amb el grup CRU, els antics Revolta 21, i més música amb els P.D. Karkinyoli i Avalot.

El C.P. Cua Roja, seguirà obert amb el mateix horari de sempre, el cap de setmana a partir de les 19h fins a la 1 de la nit, i també seguirà treballant i apostant per la unitat popular, i sempre treballant pel cooperativisme i l’autogestió.