El sector del lleure també s’afegeix a la vaga d’ensenyament d’avui

Els treballadors i treballadores del sector del lleure a les nostres comarques, organitzades al voltant de la COS, també s’afegeixen a la vaga d’ensenyament convocada per avui arreu de l’Estat. No obstant, ho fan d’una forma crítica, denunciant la forma en què s’ha convocat la vaga, així com també, denunciant el paper dels sindicats en aquest sector.

A continuació, us reproduïm el manifest que ens han fet arribar:

Des de la sectorial del lleure educatiu i sociocultural de la COS volem donar suport a tot el conjunt de treballadores i estudiants que lluiten i que conformen el gruix de l’educació publica. També recolzem a totes aquelles persones que amb la seva participació honesta i directa en els claustres i les assemblees de treballadores o d’estudiants s’oposen a la privatització i a l’entrada de criteris de gestió empresarial a l’ensenyament. Des de COS Lleure, per tant, ens sumem a la reivindicació generalitzada i exigim la imminent derogació de la LOMQE i la seva conseqüent desobediència en cas que aquesta s’acabi materialitzant.

Per altra banda, només podem dissentir de l’estratègia i de la manera com s’ha decidit portar a terme la convocatòria de vaga. Des de COS Lleure entenem que amb un sol dia de vaga no aconseguirem fer realitat les nostres demandes i reivindicacions. Tampoc assolirem cap objectiu si seguim convocant les vagues i mobilitzacions des de cúpules centralitzades i sense comptar amb la majoria de persones que treballem en l’educació. L’Assemblea de Treballadors i Treballadores és i seguirà sent una de les millors eines que tenim. Ben proper tenim l’exemple de les Illes, aprenem-ne!

Malauradament, hem observat que moltes de les persones que treballen en el Lleure no saben si el proper 24 d’octubre estan cridades a la Vaga. Les treballadores del Lleure només hem trobat silencis i això ens ha tornat a confondre. Es repeteixen, d’aquesta manera, uns moviments molt estranys per part dels sindicats representatius dins el sector. Des de COS Lleure seguim demanant claredat en el full de ruta i transparència, creiem que no es tenen clares les passes a seguir i això ens preocupa i ens crea un profund escepticisme.

Segons hem pogut llegir, els treballadors i les treballadores del Lleure afectades per la Vaga són les següents:

“monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local”

Per tot plegat, i tot i ser molt crítics amb el plantejament de la convocatòria de Vaga, des de COS Lleure donem total suport a totes aquelles persones que decideixin organitzar-se en el seu centre educatiu i participar de la jornada de lluita del proper 24 d’octubre. Ja que de motius per plantar-nos no ens en falten, ens en sobren.

Si tu tens cúpules, nosaltres tenim assemblees!

Si tu fas vagues d’un dia, nosaltres les fem indefinides!

Per l’Educació Pública, la lluita és l’únic camí!