Cinefòrum: “In the Time of the Butterflies”

27 octubre 2013
19:00

El proper diumenge 27  d’octubre a partir de les set del vespre al Casal Popular Sageta de Foc (c/Trinquet Vell, 15) hi haurà un cinefòrum organitzat per Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, amb la pel·lícula “In the Time of the Butterflies”. Aquest film narra la veritable història de les germanes Mirabal, considerades autèntiques heroïnes a la República Dominicana ja que van donar suport a un intent revolucionari per derrocar el cruel dictador Trujillo. El 25 de novembre de 1960, els cossos de les tres germanes Mirabal es van trobar al fons d’un penya-segat a la costa del nord de la República. Ressenyat com un accident fatal per la premsa oficial, la quarta de les germanes, conegudes com les “Mariposas”, es va encarregar de mantindre el llegat de la família, amb la seva ofensiva feroç contra el règim de Trujillo. La seva lluita va començar quan Minerva la rebutjar les propostes indecoroses del dictador, el que el va portar a l’assassinat del seu pare. Patria, una altra de les papallones, va organitzar l’oposició.

Aquest passi està enmarcat dins dels actes previs a la diada del 25 de novembre, dia contra la violència masclista, i després de veure la pel·lícula es farà un petit debat.