Vaga d’Ensenyament de tres dies per als alumnes i d’un per als mestres

19 octubre 2013
18:00
22 octubre 2013
9:00
23 octubre 2013
9:00
24 octubre 2013
12:00
18:00

Aquest curs ha començat amb més retallades a l’educació pública. 500 professors menys, reducció de beques (un 8’5%), encariment de les matricules universitàries i a la FP, amb més barracons i menys diners pels nostres instituts i escoles. Davant d’aquesta situació, a l’ensenyament a les Illes Balears i Pitiüses, professores, estudiants i mares i pares d’alumnes van explotar en una vaga indefinida que va posar en evidència que és necessària una mobilització igual de contundent. El primer pas, segons el Sindicat d’Estudiants, per tal de paralitzar l’educació de tot l’Estat i cridar als altres sectors a la lluita és participar massivament a la mobilització dels dies 22, 23 i 24 amb l’objectiu d’impulsar tota una rebel·lió social que no s’aturi fins retirar tots els atacs. Convocada pel mateix Sindicat, CCOO, CGT i USTEC-STEs.

“Repressió al dret a vaga”

Segons el Sindicat d’Estudiants: “La vaga és un dret democràtic de tots els estudiants. Per tant són els estudiants directament els qui han de decidir, amb el seu vot a cada aula o en assemblea massiva, si recolzen la vaga o no”. Denuncien les diferents “trampes” contra el dret de vaga en alguns centres, entre elles el decidir sobre la vaga en una “assemblea limitada”. Afirmen que “cap assemblea general de diversos delegats i alguns professors pot decidir per la majoria si es fa un dia de vaga, tres o cap. Si defensem una democràcia real, on les persones puguem decidir sobre les coses importants, aquestes maniobres són totalment inacceptables”.

Altres maniobres antidemocràtiques vers la vaga són exàmens, advertències de suspendre l’assignatura faltant a un tant per cent de classes, avenços de matèria, no reconeixement dels tres dies de vaga… Mesures “totalment il·legals”, ja que “coaccionen la participació a la vaga (art. 8 de la Llei 8/1995 i l’article 13.1 del Reial Decret 732/1995)”. Per això criden rebel·lar-se, a debatre i votar la vaga a cada classe i participar a les manifestacions i activitats de la vaga (concentració d’estudiants davant del departament d’Ensenyament a les dotze del migdia c/Sant Francesc / manifestació conjunta amb professores, mares i pares el dia 24 – a les 18h Pl. Imperial Tàrraco).

Des del Sindicat d’Estudiants fan una crida a tots el delegats i estudiants a participar a la reunió oberta del Comitè de Vaga per organitzar la lluita el proper dissabte 19 a les 18:00 a l’Espai Kesse (c/ St. Antoni Maria Claret 12-14).

Els mestres s’hi sumen

Els sindicats catalans d’ensenyament USTEC-STEs, CCOO i CGT s’han sumat a la vaga estatal d’ensenyament convocada pel pròxim 24 d’octubre per “lluitar contra la implantació de la LOMQE i per aturar el desplegament d’alguns decrets que imposa la LEC”, segons ha explicat el responsable d’Educació Pública de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya, Marc Sangüesa. Per això ha anunciat aquest dijous que el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) donarà suport a la mobilització del proper dia 24. Els sindicats, a més, han convocat un acte propi a les capitals catalanes i han anunciat una assemblea per valorar la vaga i per pensar com “afrontar d’ara endavant el conflicte” el dia 29 d’octubre.