Segones jornades de pirotècnia, a Reus

18 octubre 2013
19:30
19 octubre 2013
9:30

Coincidint amb l’exposició «Pirotècnia de festa», Carrutxa i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus organitzen les segones jornades sobre pirotècnia festiva —les primeres van tenir lloc el 2010—, amb la voluntat expressa de fer conèixer diferents experiències i models de celebracions en què la pirotècnia és la protagonista o hi té un paper destacat, i obrir un diàleg sobre com ha afectat el marc legal actual a aquestes celebracions.

Si l’exposició aporta una visió de conjunt sobre la funció i els usos de la pirotècnia a les celebracions —el soroll com a senyal de festa o com a forma de destacar moments culminants del ritual, l’espectacle de llum i color, la participació del públic i el risc…—, amb aquestes jornades es vol aprofundir en aquest coneixement a partir d’alguns exemples concrets, establint un espai de conversa entre les persones interessades en aquestes manifestacions festives.

Les jornades tindran lloc el divendres 18 i el dissabte 19 d’octubre al Museu de Reus (Espai Plaça de la Llibertat, 13)

Divendres 18

A 2/4 de 8 del vespre. Taula rodona, «La pirotècnia que retrona», coordinada per Ferran Sugranyes, amb la participació de Paco Cruz, de Granollers, i Joan Garcia Estellés, dels Amics de la Pirotècnia i la Colla de Recuperacions Extraordinàries de València. Amb projecció d’imatges i vídeos sobre tronades, engraellats, mascletaes, sparata di mascoli

Dissabte 19

Matí

 A 2/4 de 10. Benvinguda als participants.
A partir de les 10. Presentacions:

  • Marc Torres (Xàldiga), «El correfoc de Manresa»
  • Marc Navarro i Salvador Palomar, «Una experiència de recuperació dels castells de foc de proximitat»
  • (Per confirmar) «Les Borges del Camp: com muntar una sortida oberta de ball de diables al segle xxi»
  • Núria Turull i Xavi Miret (Diables Carranquers), «Cervera: del Correfoc al Ball de Diables»
  • Ezequiel Gort i Roger de la Cruz, «L’Speteck, un coet que vol arribar molt amunt»

Tarda

A partir de 2/4 de 5. Presentacions:

  • Andreu Giralt, «El correfoc de la Bisbal d’Empordà»
  • Josep Vicent Frechina, «La festa de Sant Antoni a Massalfassar»

En acabar-les, Col·loqui final entre els participants.

Per a més informació i inscripcions, podeu consultar http://www.carrutxa.cat i escriure a carrutxa@carrutxa.cat