Aturem BCN World s’ha de presentar al carrer

Aquest divendres al vespre, una trentena de persones van assistir a la presentació de la Plataforma Aturem BCN World. La xerrada, prevista a la Biblioteca Municipal de Salou, va haver de realitzar-se al carrer ja que el govern municipal va prohibir realitzar l’acte a l’interior de l’equipament públic. Segons ha pogut saber Pobleviu.cat, és el primer cop que el govern municipal intercedeix per censurar un acte ciutadà a la biblioteca municipal.

L’acció de l’Ajuntament ha estat entesa pels membres de la Plataforma com un “atemptat a la llibertat d’expressió”. I, afegeixen que “es reafirmaven encara més, en que darrere Bcn World hi ha opacitat, secretisme i falta d’informació”. L’Ajuntament no sols es va limitar a prohibir l’acte a la biblioteca, sinó que durant la realització de l’acte un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana va estar custodiant l’espai, així com una parella de “secretes” van estar observant el desenvolupament de l’acte des del públic.

Tot i això, l’acte es va poder desenvolupar amb “normalitat”. Tres respresentants de la Plataforma van exposar els arguments pels quals s’oposen a la creació d’aquest nou macrocomplex en els terrenys adjacents a Port Aventura, des del punt de vista mediambiental, però també des del punt de vista econòmic i desenvolupament territorial.

Podeu veure la notícia publicada per la cadena de televisió Tac 12 (minut 09:16)