La Guerrilla del ganxet apareix a Reus

Dissabte 14 d’abril a la nit les Ganxetes del Portia van dur a terme una acció de ganxet a la plaça Prim de Reus. Com es veu a les imatges, amb peces de colors teixides de ganxet es van folrar les boles grises de ciment que es troben al terra de la calçada, les cadenes de l’estàtua del general Prim i les boles més petites de sobre dels canons que aguanten les cadenes.

Cap a les dues de la matinada de la mateixa nit, la Guàrdia Urbana de la ciutat ja les va advertir que aquelles peces de llana no podien quedar allí, que allò era “il•legal”. I van actuar amb conseqüència: cap a les nou del matí les brigades de neteja de l’Ajuntament les va retirar. Sense importar-los  que l’estàtua del Prim porta setmanes amb una capa lligada al coll…

Les ganxetes consideren una llàstima que “les forces de l’ordre” hagin considerat aquesta, una acció inadequada per a la ciutat de Reus i hagin fet retirar-ho tot, ja que el fet d’embolicar o vestir, amb peces teixides a mà, elements del mobiliari urbà és una tendència que s’està duent a terme en moltes ciutats del planeta. Ja a l’octubre de 2010 es va realitzar la primera guerrilla de ganxet al carrer Llovera, cosa que va despertar la curiositat i simpatia de moltes de les persones que cada dia passegen pel centre de la ciutat.

Tags: